top of page

tis 01 mars

|

Ulricehamns stadsbibliotek

Konspirationsreceptet i Ulricehamn

En föreläsning där psykologisk forskning ligger till grund för både humor och allvar och visar beståndsdelarna i en konspirationsteori.

Konspirationsreceptet i Ulricehamn
Konspirationsreceptet i Ulricehamn

Tid och plats

01 mars 2022 18:00

Ulricehamns stadsbibliotek, Badhusgatan 1, 523 30 Ulricehamn, Sverige

Om evenemanget

I filterbubblornas tid är konspirationsteorier mer aktuella än någonsin. Men hur ska du kunna avgöra vad som är trovärdig fakta och vad som är ett hopkok av rykten, osanningar och överdrifter?

I föreläsningen Konspirationsreceptet ligger psykologisk forskning till grund för beståndsdelarna i en konspirationsteori. Vetenskapliga fynd varvas med verkliga exempel, som konspirationer kring covidvaccin, Estonias förlisning och utbyggnaden av 5G-nätet. Genom att lära sig beståndsdelarna i en konspirationsteori kan du, dina nära och kära, stå mer rustad emot dem när Facebook-flödet eller bekantskapskretsen börjar hinta om mikrochip i covid-vaccin, ubåtar på Estonia och att utomjordingar tagit makten i Vita Huset.

När du går från föreläsningen kommer du att göra det med nya lärdomar, ett leende på mungiporna, och ha skapat en alldeles egen "vattentät" konspirationsteori!

Dela detta evenemang

bottom of page