tis 05 apr.

|

Skellefteå Stadsbibliotek

Konspirationsreceptet i Skellefteå

En föreläsning där psykologisk forskning ligger till grund för både humor och allvar och visar beståndsdelarna i en konspirationsteori.

Konspirationsreceptet i Skellefteå

Tid och plats

05 apr. 18:00

Skellefteå Stadsbibliotek, Kanalgatan 43b, 931 31 Skellefteå, Sverige

Om evenemanget

I filterbubblornas tid är konspirationsteorier mer aktuella än någonsin. Men hur ska du kunna avgöra vad som är trovärdig fakta och vad som är ett hopkok av rykten, osanningar och överdrifter?

I föreläsningen Konspirationsreceptet ligger psykologisk forskning till grund för beståndsdelarna i en konspirationsteori. Vetenskapliga fynd varvas med verkliga exempel, som konspirationer kring covidvaccin, Estonias förlisning och utbyggnaden av 5G-nätet. Genom att lära sig beståndsdelarna i en konspirationsteori kan du, dina nära och kära, stå mer rustad emot dem när Facebook-flödet eller bekantskapskretsen börjar hinta om mikrochip i covid-vaccin, ubåtar på Estonia och att utomjordingar tagit makten i Vita Huset.

När du går från föreläsningen kommer du att göra det med nya lärdomar, ett leende på mungiporna, och ha skapat en alldeles egen "vattentät" konspirationsteori!

Dela detta evenemang