ons 17 nov.

|

Vårgårda

Konspirationsreceptet för FN-föreningen i Vårgårda

En föreläsning där psykologisk forskning ligger till grund för både humor och allvar och visar beståndsdelarna i en konspirationsteori. Ett samarrangemang mellan Vårgårda FN-förening och Vårgårda bibliotek.

Konspirationsreceptet för FN-föreningen i Vårgårda

Tid och plats

17 nov. 2021 18:00

Vårgårda, Föreningsgatan 3, 447 31 Vårgårda, Sverige

Om evenemanget

I filterbubblornas tid är konspirationsteorier mer aktuella än någonsin. Men hur ska du kunna avgöra vad som är trovärdig fakta och vad som är ett hopkok av rykten, osanningar och överdrifter?

I föreläsningen Konspirationsreceptet ligger psykologisk forskning till grund för beståndsdelarna i en konspirationsteori. Vetenskapliga fynd varvas med verkliga exempel, som konspirationer kring covidvaccin, Estonias förlisning och utbyggnaden av 5G-nätet. Genom att lära sig beståndsdelarna i en konspirationsteori kan du, dina nära och kära, stå mer rustad emot dem när Facebook-flödet eller bekantskapskretsen börjar hinta om mikrochip i covid-vaccin, ubåtar på Estonia och att utomjordingar tagit makten i Vita Huset.

När du går från föreläsningen kommer du att göra det med nya lärdomar, ett leende på mungiporna, och ha skapat en alldeles egen "vattentät" konspirationsteori!

Dela detta evenemang